دلایل کمردرد
کمردرد یک بیماری شایع است که بخش قابل توجهی از مردم را در مقطعی از زندگی تحت تاثیر قرار می دهد. می تواند از نظر شدت، طول مدت و علل زمینه ای متفاوت باشد. کمردرد می تواند ناشی از تعامل پیچیده ای از عوامل مربوط به سیستم اسکلتی عضلانی، اعصاب و سایر ساختارهای بدن باشد. درک علل مختلف کمردرد برای مدیریت موثر و پیشگیری ضروری است.
مهم ترین دلایل کمردرد
کشیدگی عضلات
یکی از شایع ترین علل کمردرد، کشیدگی یا رگ به رگ شدن ماهیچه است. این زمانی اتفاق میافتد که عضلات یا رباطهای پشت تحت تأثیر نیروی ناگهانی یا بیش از حد قرار میگیرند، که اغلب به دلیل بلند کردن نامناسب، چرخش یا فشار بیش از حد است. مکانیک ضعیف بدن، مانند بلند کردن اجسام سنگین با پشت به جای پاها، می تواند منجر به کشیدگی بیش از حد یا پارگی عضلات شود. این نوع آسیب اغلب منجر به درد موضعی می شود که ممکن است با حرکت تشدید شود.
فتق دیسک
ستون فقرات از یک سری استخوان های مهره ای تشکیل شده است که توسط دیسک های بین مهره ای از هم جدا شده اند. فتق دیسک زمانی اتفاق می افتد که مواد داخلی نرم دیسک از لایه بیرونی سخت بیرون زده و به اعصاب مجاور فشار می آورد. این می تواند باعث درد شدید یا تشعشعی شود که به سیاتیک معروف است، که ممکن است در باسن و پاها حرکت کند. فتق دیسک اغلب نتیجه ساییدگی و پارگی در طول زمان یا ضربه ناگهانی است.
بیماری دژنراتیو دیسک
با افزایش سن، دیسکهای بین مهرهای میتوانند به طور طبیعی تحلیل رفته و محتوای آب خود را از دست داده و انعطافپذیری کمتری داشته باشند. این بیماری که به عنوان بیماری دژنراتیو دیسک شناخته می شود، می تواند منجر به کمردرد مزمن شود. از آنجایی که دیسکها توانایی جذب شوک را از دست میدهند، فشار بیشتری بر مهرهها و دیگر ساختارهای ستون فقرات وارد میشود.
تنگی کانال نخاعی
تنگی نخاع شامل باریک شدن کانال نخاعی است که نخاع و اعصاب را در خود جای داده است. این باریک شدن میتواند بر این ساختارها فشار وارد کند و منجر به کمردرد و گاهی اوقات درد ساق پا شود. تنگی ستون فقرات اغلب در نتیجه تغییرات دژنراتیو در ستون فقرات، از جمله رشد خارهای استخوانی است.
آرتروز یکی از مهم ترین دلایل کمردرد است.
استئوآرتریت یک بیماری دژنراتیو مفصل است که می تواند ستون فقرات را تحت تاثیر قرار دهد. زمانی اتفاق می افتد که غضروف بین مفاصل فرسوده می شود و منجر به درد، التهاب و کاهش تحرک مفاصل می شود. استئوآرتریت در ستون فقرات می تواند به کمردرد مزمن، به ویژه در افراد مسن کمک کند.
ناهنجاری های ساختاری
برخی از ناهنجاری های ساختاری ستون فقرات می تواند منجر به کمردرد شود. اسکولیوز، یک انحنای جانبی غیرطبیعی ستون فقرات، میتواند با تغییر در راستای ستون مهرهها باعث ایجاد درد شود. کیفوز، انحنای بیش از حد بیرونی قسمت بالای کمر نیز میتواند به ناراحتی کمک کند.
صدمات از دیگر دلایل کمردرد هستند.
صدمات تروماتیک، مانند زمین خوردن، تصادفات رانندگی، یا ضربه های مرتبط با ورزش، می توانند باعث شکستگی، دررفتگی یا آسیب بافت نرم به کمر شوند. این آسیب ها می تواند منجر به کمردرد حاد و شدید شود و ممکن است نیاز به مراقبت فوری پزشکی داشته باشد.
سایر عوامل
عفونت و التهاب
عفونت های ستون فقرات یا بافت های اطراف آن مانند استئومیلیت یا دیسکیت می تواند منجر به کمردرد شود. شرایط التهابی مانند اسپوندیلیت آنکیلوزان می تواند باعث کمردرد مزمن به دلیل التهاب مفاصل و رباط های ستون فقرات شود.
شرایط پزشکی
برخی از شرایط پزشکی می توانند به صورت کمردرد ظاهر شوند. به عنوان مثال، سنگهای کلیه هنگام عبور از مجاری ادراری میتوانند باعث درد شدید در ناحیه کمر شوند. پانکراتیت، التهاب لوزالمعده نیز می تواند منجر به کمردرد شود.
عوامل سبک زندگی
سبک زندگی بی تحرک، چاقی و وضعیت نامناسب می تواند به کمردرد کمک کند. نشستن یا ایستادن طولانی مدت در موقعیت های نامناسب می تواند عضلات و رباط های کمر را تحت فشار قرار دهد و منجر به ناراحتی شود.
بیشتر بخوانید :